• Jouw perfecte uitje
  geregeld van A tot Z...

Solex

De zon schijnt, je bevindt je in de mooie Achterhoek met weilanden, kastelen, bonte koeien en een hemelsblauwe lucht. Dan denk je misschien: "Wat zou ik graag op zo'n authentieke nostalgische solex door dit mooie stukje Nederland willen toeren... 

Boek meteen een solex 

 • Prijzen: 2,5 uur = € 36,50 pp (30 km).
  Dit zijn all-in prijzen, dus inclusief route, instructie, speedpedelec helm (verplicht), W.A verzekering en evt. pechservice. Wij vragen geen borg tenzij vermeld in de bevestiging. Langer huren op aanvraag mogelijk.
 • Rijbewijs: ja, brommer-, motor- of autorijbewijs verplicht
 • Routes: inclusief routes
 • Snelheid: max 25 km p/u 

 • Voor maximaal 70 personen
 • Indien gewenst met lederen jassen en speciale solex pothelmen (wel even aangeven bij de boeking). I.v.m. de helmplicht zijn de pothelmen niet meer toegestaan te dragen tijdens de rit, wel leuk voor fotomoment. 
 • Solexen kunnen ook op locatie worden gebracht, vraag naar de mogelijkheden

Bekijk alle solex arrangementen

De Solex is een echt jaren ’60 product dat weer helemaal hip is en toch nog nostalgisch.

Voordat je vertrekt, leggen wij uitgebreid uit hoe je veilig en gezellig solext. Hierbij kun je vragen om een passende outfit: een lekkere leren jas en de onmiskenbare pothelm.  (pothelm geen wettelijk toegestaan hoofddeksel meer, maar wel leuk voor de foto).

Gegarandeerd succes voor een hoop draaiende hoofden en grappen tijdens een prachtige route langs bossen, molens, weilanden, dorpen en boerenlandschappen.

Een Solex tour is uitermate geschikt om te boeken in combinatie met een van onze andere activiteiten.

Solex arrangementen

Solex

Solex verhuur

Wil je individueel of met een grotere gezelschap op een autentieke solex door die ontzettend mooie Achterhoek touren.
Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Vanuit het kastelendorp Vorden bieden wij mooie routes met kastelen, molens en diverse horecamogelijkheden onderweg aan.
Deze routes krijgt u mee nadat u van ons uitleg en instructies heeft ontvangen.
Vooraf een kop koffie of een drankje na afloop behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden 
Desgewenst, leveren wij, in overleg ook solexen op locatie. Hier zitten echter wel kosten aan verbonden.
Vraag gerust een offerte aan.

duur: 2,5 uur - € 36,50 p.pMeer

DAF en Solex

De helft van de groep stapt in de originele DAF 33 terwijl de rest op een nostalgische Solex stapt. Beide groepen maken een leuke tocht rondom Vorden. Na een uur treffen jullie elkaar weer.
Tijd voor pauze! Hoe vul je die in? Met een picknick of gewoon een gezellig terrasje! Roep ons voor tips en mogelijkheden. Na de pauze wisselen (mag maar hoeft niet) jullie van vervoermiddel en rijden jullie via een andere route terug naar Vorden.
duur: 3 uur - vanaf € 35,75 p.pMeer

Solex en TukTuk

De helft van de groep stapt in de originele Tuk Tuk, terwijl de rest op de nostalgische Solex stapt. Beide groepen maken een leuke tocht rondom Vorden. Na een uur treffen jullie elkaar weer. Tijd voor pauze! Hoe vul je die in? Met een picknick misschien? Roep ons voor tips en mogelijkheden. Na de pauze wisselen jullie van vervoermiddel en rijden jullie via een andere mooie route terug naar Free-wheel.
duur: 3 uur - vanaf € 35,- p.pMeer

Solex - karten- solex

Een lekker dagje uit? Dan is de Combinatie Solex Karten helemaal top.

Vanaf Free-wheel gaan jullie na een korte instructie en testrijden met de solexen richting Eefde. Daar wacht een uitdagende outdoor kartbaan op jullie. Jullie racen een manche. Desgewenst een pauze om vervolgens weer op de Solex te stappen en de route  richting Free-wheel te vervolgen. Deze combinatie is een mooiste afwisseling in verschillende soorten pk’s. Van volledige rust en genieten van landschappen naar het skeuren in een kart waarbij van de omgeving niets meer dan een waas van snelheid overblijft.
De reservering voor de kartbaan kunnen wij voor u maken. Afrekenen kan bij de kartbaan.
Kosten karten v.a. € 17,- p.p (1 heat) 
Kosten solex € 36,50 p.p
duur: 3 tot 3,5 uur - € 53,50 p.p (bij 1 heat karten)Meer

Grootste kano van de Achterhoek - solex

Een afwisselend arrangement dat begint met een gezamenlijke nostalgische solextocht door de bosrijke omgeving van Vorden. Aan de Berkel bij Almen, ligt de 16 persoonskano voor je klaar. Dit is de allergrootste kano van heel de Achterhoek. Je vaart 45 min heen houd desgewenst een pauze bij "Domein groot Besselink" om vervolgens weer terug te varen naar de Solexen en de tocht te vervolgen. Wat je daarna doet? We doen graag suggesties!
Kosten 16 persoons kano € 225,-
Kosten solex € 36,50 p.p.
duur: 4 uur - vanaf: € 50,50 p.pMeer

Solex wijnboerderij

Als je wilt leren solexen en wijn maken in een dagje uit, dan is dit je droomuitje. Weet jij hoe wijn wordt gemaakt?
Toer met de solex langs kastelen richting Wijnboerderij Kranenburg en je weet het binnen no time. Parkeer je solex aan de rand van de wijnranken. Via een idyllisch stukje loop je naar de wijngaard. Daar wacht Henk al op je met info over de wijnen. Henk is een passionist en tijdens een boeiende rondleiding vertelt en verhaalt hij jullie over hoe hij zijn druiven omtovert in heerlijke wijn. En dat laat hij gelukkig ook proeven!
Rondleiding en proeverij van 1,5 uur op donderdag- en zaterdagmiddag in hoogseizoen. Vaste tijden 14.00-17.30  € 12,50 pp 4x proeven
Prive rondleiding? Dit is bij minimaal 8 personen mogelijk op aanvraag.  

duur: 3 tot 3,5 uur - € 51,50 p.pMeer

Solex klimbos

Ben je met een grote groep, dan is dit wisselprogramma iets voor jullie. De groep wordt gesplitst waarbij de helft start in het klimbos Achterhoek.  Na een duidelijke instructie betreed je het klimbos en ga je de uitdaging aan in een van de verschillende uitgezette routes en gradaties. De andere deelnemers stappen op de solex en gaan een leuke route rijden in de omgeving van Ruurlo richting Vorden. Na anderhalf uur is het tijd voor een pauze eventueel een consumptie en wordt er gewisseld van activiteit. Aansluitend is er de mogelijkheid om af te sluiten met een lekker diner!
Er zijn diverse combinaties mogelijk. 
U start op onze locatie in Vorden. U start bij het klimbos in Ruurlo of een combinatie van beide.
Prijs voor een solex € 36,50 p.p
Prijs voor het klimbos € 25,50 p.p klimbos Achterhoek kunt u rechtstreeks boeken of desgewenst reserveren wij deze voor jullie.
duur: 4-5 uur - € 62,- p.pMeer

Solex high wine/beer

Als er een Solex High Tea uitje is, waarom dan geen Solex High Beer/Wine? Dat wisten wij ook niet, dus hebben we er direct één gebouwd. Op de solex door de mooie Achterhoek. Dat is allermachtig prachtig. En dan met in je achterhoofd die High Beer of High Wine die eraan zit te komen. Het kan niet op!

Bij Grand Bistro "de Rotonde" in Vorden mag je wel 2,5 uur lang schitteren in bieren of wijnen proeven. Het betreft hier een 5 gangen proeverij (5 wijntjes/biertjes inbegrepen, exacte menu op aanvraag)

Klik op onderste knop Meer> voor de voorwaarden
duur 5 uur - € 89,- per persoonMeer

Solex koe knuffelen

Op de solex naar een zalige zorgboerderij. Dit is een uitje dat je niet snel zult vergeten. Knuffel een koe. Heerlijk warm en ontspannend. En een beetje spannend ook wel? Als het aan roodbonte koeien Lucie, Bleske of Willy ligt niet hoor. Die houden van knuffelen en geaaid worden. Koeien zijn dan ook echte gezelschapsdieren. Net als wij.
Zorgboerderij Den Brandenhorst heeft nog meer van die oergezellige koeien. Samen met boer Eddy of boerin Anne-Marie gaan jullie gekleed in een echte blauwe boerenoveral, laarzen en rode kiel de stal of de wei in. Koe knuffelen is een geweldige ervaring die je nooit zal vergeten.
Dus knuffels klaar? Knuffel maar,
Huur Solex € 36,50 p.p.
Koe Knuffelen vanaf € 25,- p.p.
duur: 3,5-4 uur - vanaf € 61,50 p.pMeer

Solex - tandem - barbecue

Onze Combinatie Solex Tandem Barbecue tour is een wisselend uitje dat geschikt is voor o.a. vrijgezellenfeestjes, bedrijfsuitjes en familiedagen. Met dit uitje heeft niemand iets te klagen. Het is simpel. Maak twee groepen, doe onze route langs kastelen, wissel halverwege van vervoersmiddel en geniet daarna onbegrenst van een heerlijke barbecue.
prijs Solex € 36,50 p.p.
prijs Tandem € 30,- per twee personen
prijs barbeque € 26,50 p.p
prijs drankarrangement € 17,50 (2,5 uur). Drankjes op nacalculatie is ook mogelijk.
Minimaal aantal personen 16
duur 4,5-5 uur - vanaf 51,25 p.pMeer

Solex - tandem - pannenkoek

Op de tandem en de solex en ook nog een heerlijke pannenkoek. Mmmmmm. Je kunt niet kiezen, solex of tandem? Doe het dan allebei. Splits je familie of vriendengroep in twee. De mannen en de vrouwen of de collega’s van kantoor en het werkvloerpersoneel. Verzin iets geks! De helft van de groep volgt een toffe route op de Solex en gaat terug op de tandem en de andere groep gaat….je snapt ‘m al. Na een heerlijke route langs kastelen, landhuizen en smalle beekjes ontmoeten jullie elkaar bij Pannenkoekenboerderij "De Heikamp". Na het nuttigen van de heerlijke pannenkoek vervolgen jullie de route terug naar Free-wheel.
Min. aantal personen 12
duur: 3 uur - vanaf 39,- p.pMeer

Solex - kano - kickbike

Super gaaf afwisselend solex uitje dat geschikt is voor alle leeftijden. Degene die nog geen 16 is die gaat op de kickbike! Een beetje Nederlander pakt wat hij pakken kan. Dus de solex, kano en de kickbike. Als je slim bent dan kies je voor dit uitje waarmee je drie vliegen in een klap slaat. Verdeel jouw vrienden, familie en collega’s in twee groepen. De kickbike stept zich een weg naar de kano en stapt als eerste in de kano.
De andere groep gaat eerst solex rijden door het mooie Achterhoekse landschap en rijdt naar het wisselpunt om de kano's over te nemen. Beide groepen wisselen van activiteit. Natuurlijk is het wisselpunt en de groep altijd per arrangement op maat te maken!
Min. aantal personen 12
duur 2 tot 3 uur - vanaf € 34,50 p.pMeer