• Jouw perfecte uitje
  geregeld van A tot Z...

De 8 Kastelenroute van Vorden

De bekende achtkastelenroute, maar dan een tikje anders. Want hier toer van kasteel tot kasteel (en terras) met een relaxte E-Chopper of Fat Max E-step! Deze tocht is ook mogelijk met een DAF 33.

Boek nu de Free-wheel Achtkastelenroute

Binnen 48 uur op pad? Bel 0575-554228 (keuzemenu 2)

 • Prijzen: Fat Max: vanaf € 32,50  E-chopper vanaf € 35,-  DAF vanaf  € 120,- per DAF.
  Dit zijn all-in prijzen, dus inclusief route, instructie, speedpedelec helm (verplicht bij E-chopper), WA verzekering, volle accu/tank en evt. pechservice.
 • Borg: in sommige gevallen vragen wij borg 
 • Duur: 2 tot 3 uur. Langer huren is doordeweeks mogelijk
 • Lengte: 32 km (E-chopper/Fat Max) of 36 km (DAFjes)
 • Rijbewijs: voor de DAF en E-chopper is wel een rijbewijs nodig. Voor de elektrische step niet (minimum leeftijd 16 jaar)
 • Routes: inclusief, zowel via smartphone als kaart mogelijk

Deze achtkastelenroute heeft het allemaal: afwisselende natuur, een heleboel prachtige kastelen, landhuizen en boerderijen, én heerlijke plekjes om even te pauzeren of een wandeling te maken.

De start is bij ons aan de Netwerkweg in Vorden. Na uitleg over de voertuigen en een proefrondje, gaan jullie op pad met een speciale routekaart (of digitale route). We geven folders mee met informatie over de kastelen en andere interessante punten op de route.


Waarom is die achtkastelenroute zo bijzonder?

De achtkastelenroute is de oudste bewegwijzerde fietsroute van Nederland! In 1913 bedacht een lokale apotheker de route. Hij wilde Vorden op de kaart zetten als bestemming voor dagjes uit en vakanties.

Dat lukte, want ook 100 jaar later is de route nog altijd populair. Jaarlijks fietsen duizenden mensen van kasteel tot kasteel door het Vordense landschap.

Boek de Free-wheel achtkastelentocht 

Langs welke kastelen komen we?

Jullie rijden langs dezelfde kastelen als op de fietsroute, alleen in een andere volgorde:
 1. Kasteel Vorden
 2. Huis De Kieftskamp
 3. Het Onstein
 4. (Het Medler - zie "waarom is jullie route een tikkeltje anders?")
 5. (De Wiersse - zie "waarom is jullie route een tikkeltje anders?")
 6. De Wildenborch
 7. Den Bramel
 8. Kasteel Hackfort

Mogen we de kastelen ook van binnen bezichtigen?

De kastelen op de route zijn in privébezit en bewoond. Toch zijn er twee regelmatig opengesteld: kasteel Vorden en kasteel Hackfort.

 • Kasteel Vorden

  is 6 dagen per week te bezoeken (alleen op dinsdag niet). Met de audiotoer krijg je zelfs vrije toegang tot dit eeuwenoude kasteel! Kijk voor alle openingstijden en entreeprijzen hier.

  De audiotoer haal je bij de buurtjes van eet- en drinkpodium De Bosloods 1873. Heb je honger? De huisgemaakte taarten hier zijn geweldig! (de cappuccino is ook een aanrader)

 • Van kasteel Hackfort is het souterrain twee middagen in de week geopend.

  Ook hier is het goed toeven bij de buren: in het koetshuis zit brasserie De Keuken van Hackfort. Ze koken vooral met lokale producten. Veel van de groenten uit hun gerechten komen uit de ernaast gelegen moestuin. Deze prachtige tuin is verplichte kost voor moestuinliefhebbers!

  Tussen het kasteel en het koetshuis staat de eeuwenoude watermolen. Iedere zaterdag is deze werkend te bewonderen.

  Parkeren met de DAF bij kasteel Hackfort kost geld, houd daar rekening mee. Met je Natuurmonumenten-ledenpas is parkeren wel gratis. 

Begin je kastelenavontuur – Boek nu

Kunnen we onderweg lunchen of ergens wat drinken?

Krijg je onderweg lekkere trek? Of moet je dringend naar het toilet? Op onze route zijn we de fijne terrasjes natuurlijk niet vergeten. Je vindt ze verspreid tussen en bij de kastelen en landgoederen. Er is voldoende tijd voor een ijsje of zelfs een uitgebreide lunch.

Een picknick meenemen kan ook. In de kofferbak van een DAFje past met gemak 2 flinke picknickmanden! Onderweg zijn er genoeg plekken om rustig te genieten van al het lekkers en de mooie omgeving.

We willen graag langer doen over de route. Is dat mogelijk?

Dat kan, overleg dit wel van tevoren. Als je langer de tijd neemt, kun je bijvoorbeeld een extra wandeling over één van de landgoederen maken. Of al die taveernes, brasserieën en ijssalons op onze routekaart uitproberen!


Waarom is jullie route een tikkeltje anders?

Onze achtkastelenroute gaat alleen over verharde wegen, terwijl de 'originele' fietsroute ook over zandwegen loopt. Helaas zijn zand en modder niet zo goed voor onze voertuigen. Daarom hebben we de route op een aantal punten aangepast.

Om deze reden zijn ook twee kastelen niet te bewonderen: het Medler en De Wiersse. Om bij deze kastelen te komen, moet je namelijk over zandwegen. Overigens zijn beide kastelen ook bij de fietsroute alleen van een afstand te zien.

Als goedmakertje vind je extra horecagelegenheden op onze route! Zo kun je onder andere pauzeren op een terras met uitzicht op de kasteeltuinen, bij een theetuin en bij een boerderijwinkeltje met ijs van eigen koeien.

En hoe heerlijk is het om ontspannen door de natuur te zoeven op een elektrische step of e-scooter? En ondertussen wegdromen bij die prachtige kastelen, landhuizen en boerderijen die je onderweg tegenkomt...

.

Vraag een offerte aan of boek meteen