• Jouw perfecte uitje
    geregeld van A tot Z...

Highland Games

De Highland Games zijn de sfeervolle Schotse Spelen waarin men elkaar uitdaagt. Wie is de snelste, de sterkste en haalt het beste gemiddelde? De Highland Games als uitje zijn een puik programma voor echte kerels en dames. Eindig de dag met een barbecue of burgermenu en je dagje uit is helemaal af.

Aye, ik boek meteen de Highland Games!


“There are two things a Highlander likes naked , the other one is Malt Whisky”
(Sir Robert Bruce Lockhart)

Wat zijn De Highland Games
In de Schotse Hooglanden spelen de trotse Schotten al meer dan 1000 jaar hun Highland Games. Traditioneel werden de Games tussen verschillende clans gestreden tijdens de jaarlijkse clanbijeenkomsten. Ze bedreven dan politiek, sport en muziek. Soms werden de Highland Games gebruikt als er ruzie was over een meisje. De winnaar mocht de dame huwelijken. De onderdelen van de Highland Games veranderden met de eeuwen mee. Paalwerpen, steenwerpen, hamerwerpen, touwtrekken, balkwerpen zijn onderdelen die het meest voorkomen. De sterkste mannen van de clans strijden tegen elkaar met op de achtergrond Schotse doedelzakmuziek. De Highland Games als uitje zijn inmiddels wereldwijd populair. Vooral als vrijgezellenuitje. En da’s niet gek. Want wat is er nou leuker dan de kersverse bachelor uit te dagen in een hilarisch potje krachtmeting?


De Highland Games als uitje
Wij van Free-Wheel organiseren al jaren de Highland Games als uitje. Tja, logisch want wij zijn natuurlijk niet voor niks het (te) gekste organisatiebureau van de Achterhoek.

De Highlandgames boek je al vanaf 10 personen. De kosten bedragen 275,- tot 10 personen, elke persoon meer 20,-.
De Highlandgames duren 1,5 tot 2 uur (afhankelijk van de groepsgrootte)


Boek je bij ons de Highland Games als uitje dan:
Krijg je hier begeleiding in stijl bij
Is dit inclusief doedelzakmuziek
Dragen alle deelnemers een Schotse kilt
Ben je verzekerd van een onbetaalbare dag uit

Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, hebben we hieronder een aantal meesterlijke dagjes uit als voorbeeld opgesomd.

Highland Games als vrijgezellenuitje: al vanaf 15 kerels en na afloop aan een biertje met een stevige burger.
Highland Games als uitje met het personeel en daarna een barbecue of koud-warm buffet

Highlandgames met barbecue

De Highland Games zij sfeervolle Schotse Spelen waarin elkaar uitdagen. Welk team schiet het beste, stoot de kogel het verst of is het snelst op de cyberwave? Teams houden we uit elkaar en zijn herkenbaar aan hun eigen kleur traditionele schotse kleding. Team wat de meeste spellen wind is de winnaar. Eindig en sluit de dag af met een barbecue. Je dagje uit is zo helemaal af.
Kosten highlandgames € 275,- voor de eerste 10 deelnemers, iedere persoon meer € 20,-
Kosten barbeque € 26,50 p.p. (minimaal 15 personen)
Optioneel: Drankarrangement tijdens barbeque € 17,50 p.p. ( 2-2,5 uur). Drankjes op nacalculatie ook mogelijk.
duur 3 uur - vanaf: € 49,50 p.pMeer